Soner Hoca'yı Takip Et..
3. Sınıf Fen Bilimleri (Varlıkların Hareket Özellikleri)

3. Sınıf Fen Bilimleri (Varlıkların Hareket Özellikleri)

3. sınıf fen bilimleri kuvveti tanıyalım, kuvvet ve hareket etkinlikleri, konu anlatımı, etkinlikler, değerlendirme ve test sayfaları pdf. Cansız varlıkları hareket ettirmek için belli bir etki olması gerekir. Cisimleri harekete geçiren veya hareketli bir cismi durduran her türlü, şekil ve yön değişikliğine sebep olan etkiye “kuvvet” denir. İtme kuvveti uygulanan cisim bizden uzaklaşma eğilimindedir.  Çekme kuvveti uygulanan cisim bize yaklaşma eğilimindedir. Aşağıda içeriğimize ait detaylar verilmiş olup herkese faydalı olmasını diliyoruz.

3. Sınıf Fen Bilimleri Kuvveti Tanıyalım Konu Anlatımı

3. sınıf fen bilimleri kuvveti tanıyalım konu anlatımı konu özeti şeklinde olup temel bilgileri içermektedir. Kuvvet uygulanan cisimler her zaman hareket etmez. Kuvvet cisimlerde bükme, germe, sıkma gibi yöntemlerle şekil değişikliğine neden olabilir. Kuvvetin cisimler üzerine etkilerini şöyle sıralayabiliriz;

  • Duran bir cismi hareket ettirebilir ya da hareketli bir cismi durdurabilir.
  • Cisimler hızlanabilir ya da yavaşlayabilir.
  • Yön değiştirebilirler.
  • Şekil değiştirebilirler.
  • Dönebilirler

Hareket Çeşitleri

3. Sınıf kuvvet ve hareket konusu içinde yer olan hareket çeşitleri ve açıklamaları. Hızlanma : Bir varlığın hızının giderek artmasına hızlanma
hareketi denir. Yavaşlama Hareketi: Hareket hâlindeki varlıkların hızını
azaltarak yaptığı hareket türüdür. Dönme Hareketi: Bir nokta etrafında dönen varlıkların hareketidir. Sallanma Hareketi: Salıncak gibi ileri geri ya da sağa sola doğru sürekli yapılan hareket türüdür. Yön Değiştirme Hareketi: Belli bir yönde ilerleyen varlığın farklı yönlere doğru yaptığı hareket türüdür.

Kuvveti Tanıyalım Etkinlikleri, Değerlendirme, Test Sayfaları

3. sınıf fen bilimleri kuvveti tanıyalım tablo oldurma etkinlikleri. Aşağıdaki cümleler ile ait olduğu hareket türlerini eşleştirme etkinlik. Doğru yanlış ifadeleriyle değerlendirme sayfaları. Aşağıdaki varlıklardan hangisinin hareket edebilmek için dışarıdan bir etkiye ihtiyacı yoktur? Test sayfaları. Görselleri inceleyelim. Altlarına ‘‘itme’’ veya ‘‘çekme’’ kelimelerinden uygun olanı yazma etkinlikleri. İtme ve çekme kuvveti çalışma kağıdı sayfaları. Aşağıdaki tabloda verilen olayları tehlike oluşturup oluşturmamalarına göre işaretleme etkinlikleri.

3. sınıf fen bilimleri kuvveti tanıyalım
Kuvvet ve hareket etkinlik örnekleri

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

2 yorum

  1. merhaba çok güzel tüm içerikleriniz emeğinize sağlık. ama cevapanhtarları hepsinde olsa çok seviniriz.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?