4. sınıf kurallı ve devrik cümle konu anlatımı, etkinlik ve çalışma kağıdı değerlendirme ve test sayfaları pdf 2021. Bir cümlede yapılan işi belirten kelimenin sonda yer almasıyla oluşan cümleye kurallı cümle deriz. Örneğin Ailecek bugün pikniğe gittik. İkinci olarak bir cümlede işi belirten kelimenin cümlenin başında veya ortasında bulunmasıyla oluşan cümleye devrik cümle deriz. Mesela Sabah bakkalla gitti Ömer. Çalışmamızın herkese faydalı olmasını diliyoruz.
4. sınıf kurallı ve devrik cümle konu anlatımı ile başlayan etkinlikler hazırladık. Ancak dikkat edilmesi gerek nokta yargı bildiren ifadenin nerde olduğunu dikkatlice bakmamız gerekir. Aşağıdaki cümleleri okuyalım. Kurallı cümle ise üstündeki kutucuğa (K), devri cümle ise üstündeki kutucuğa (D) yazalım. verilen cümleleri devrik veya kurallı olarak belirleyelim. Devrik cümleleri kurallı cümleye, kurallı cümleleri devrik cümleye çevirelim. Verilen sözcüklerden devril cümle oluşturma etkinlikleri hazırladık. Devrik olarak verilen kelimeleri kurallı hale getirme çalışma kağıtları. Mesela “açtı çiçekler bahar birlikte” cümlesini kurallı hale getirelim. Baharla birlikte çiçekler açtı cümlesi kurallı olacaktır.
Kurallı ve devrik cümle etkinliğimizi değerlendirme amaçlı kullanabilirsiniz. Mesela verilen ifadelerden cümle olanları işaretleyelim. İfade edlien cümlelerde boş bırakılan yerleri kurallı cümle olacak şekilde tamamlama etkinlikleri hazırladık. Mesela Babam ağaçtaki elmaları toplarken ……………………… . 4. sınıf test sayfamızı da ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Konu ile test çalışmaların faydalı olacağını düşüyoruz. Sonuç olarak