Soner Hoca'yı Takip Et..
3. Sınıf Fen Bilimleri (Dünya’nın Katmanları)

3. Sınıf Fen Bilimleri (Dünya’nın Katmanları)

dünyanın katmanları 3 sınıf, konu anlatımı, etkinlikleri, dünyanın iç katmanları, gözlemlenemeyen katmanları ve özellikleri. Bilim insanları Dünya’nın şekli ile ilgili çalışmalar yaptıktan sonra Dünya’nın yapısını incelemeye başlamıştır. Dünya’mız gözlemlenebilen ve gözlemlenemeyen katmanlardan oluşur.

Dünyanın Katmanları 3. sınıf Konu Anlatımı

  1. İç çekirdek: Dünya’mızın merkezinde yer alır.
  2. Dış çekirdek: Çekirdeğin dış bölümünü oluşturur.
  3. Manto: Yer kabuğunun altında bulunur, yüksek sıcaklık nedeniyle erimiş kayalardan oluşur.
  4. Yer kabuğu: Canlıların üzerinde yaşadığı taş ve topraktan oluşan katmandır

Dünyamızın Katmanları Etkinlik

dünyanın katmanları 3. sınıf etkinlikleri boşluk doldurma. Dünya’nın en içteki katmanına ……………………………………. denir. Yer kabuğunun altında bulunan yüksek sıcaklık nedeniyle erimiş halde olan bölüm …………………….. denir. Canlıların üzerinde yaşadığı, taşlar ve topraktan oluşan katman ………………………’dur. Dünya’nın çekirdeğine yaklaştıkça ……………………. artar. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına ‘‘D’’, yanlış olanların başına ‘‘Y’’ yazalım. Dünya’mızı oluşturan katmanlar dıştan içe doğru; yer kabuğu, manto, dış çekirdek, iç çekirdektir. Dünya’mızın merkezinde bulunan iç çekirdek sıcaklığın en fazla olduğu katmandır. Dünya’mız iç içe geçmiş katmanlardan oluşmaktadır. En dışta bulunan yer kabuğu canlıların yaşadığı katmandır.

Dünyanın İç Katmanları

Dünyanın iç katmanları, Gözlenebilir katmanlar olduğuna göre bir dünyanın gözlenemeyen katmanları vardır diye bir düşünce gelmiş olabilir aklına. Doğru! dünyanın katmanları 3. sınıf Dünya toplamda beş katmandan oluşuyormuş. Gözlenemeyen katmanları ateş küre ve ağır küre olarak adlandırılmış. Bu katmanlarda canlı yaşayamazmış çünkü dünyamızın katmanları çok sıcaklarmış.

Dünyanın Dış Katmanları

dünyamızın katmanları konusu içinde yer alan düyanın dış katmanları Atmosfer: Hava küre ve gaz katmanı olarak da adlandırılan atmosfer, birçok farklı gazın karışımından oluşuyormuş. Yaşadığımız yer kabuğunu sarıp sarmalayan atmosfer, Güneş’in zararlı ışınlarını engeller, canlıların yaşaması için gereken gazları içerirmiş. Yerçekiminin bittiği yerde atmosfer biter uzay başlarmış. Hidrosfer: Su küre ya da su katmanı adı verilen hidrosfer, taş küreyle iç içe geçmiş bir şekildeymiş. Düşünürsek, bunun ne demek olduğu çok net aslında. Çukur alanlara dolmuş sular, denizler, göller ve okyanuslar yer kabuğuyla gerçekten iç içe. Bütün canlılar için yaşam kaynağı olan su, toplam su kürenin % 1’ymiş.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?