Soner Hoca'yı Takip Et..
3. Sınıf Basit-Türemiş Sözcükler – 1

3. Sınıf Basit-Türemiş Sözcükler – 1

3. sınıf basit türemiş birleşik kelimeler konu anlatımı, etkinliği, çalışma kağıdı Türkçe basit, türemiş birleşik kelimeler pdf 2020 – 2021. Kök: Bir kelimenin aldığı tüm ekler üzerinden atıldıktan sonra kalan anlamlı en küçük parçasına kök denir. Ek: Kelimelerin sonlarına getirdiğimiz ses topluluklarına ek denir. Hazırladığımız çalışmamızda 3. sınıf sözcük türleri etkinlikleri konuyu pekiştirecek varsa eksik öğrenmeleri giderebileceksiniz.

3. Sınıf Basit Türemiş Birleşik Kelimeler Konu Anlatımı

3. sınıf basit türemiş birleşik kelimeler konu anlatımı konu özeti şeklinde olup temel bilgileri içermektedir. Basit sözcükler: Aldığı ekle anlamı değişmeyen sözcüklerdir. Örneğin: çocuklar, kitaplar gibi. Türemiş sözcükler: aldığı ekle yeni anlam kazanan sözcüklerdir. Simitçi, sanatçı, kalemlik sözcükleri türemiş sözcüklerdir. Birleşik sözcükler: Birbirinden farklı iki kelime bir araya gelip yeni bir kelime oluşturabilir. Bu özelliği taşıyan kelimelere birleşik kelimeler denir. Sivrisinek, ayakkabı, denizatı gibi sözcükler örnek olarak verilebilir.

Basit Türemiş Birleşik Kelimeler Etkinliği

3. sınıf sözcük türleri etkinliği 2 sayfadan oluşmaktadır. Aşağıda yazılan sözcüklerden türemiş olanların bulunduğu yeri yanındaki boş tabloda
boyayarak gösterme etkinliği. Balıkçı Selim, üzerinde türemiş kelimelerin yazılı olduğu balıkları yakalayacaktır. Yakaladığı balıkların üzerine işaret koyama etkinliği. Basit kelimelere, verilen ekleri getirerek örnekteki gibi türemiş kelimeler oluşturma etkinliği.

3. sınıf sözcük türleri etkinliği

Basit Türemiş Birleşik Kelimeler Çalışma Kağıdı

Aşağıdaki görselleri inceleyelim. Görsellerle ilişkili olarak birleşik kelime
yazma çalışma kağıdı. Kutulardaki kelimeleri kullanarak örnekteki gibi birleşik kelimeler yazma çalışma kağıdı. Facebook grubumuza üye olarak paylaşımlarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?