Soner Hoca'yı Takip Et..
3. Sınıf Yazım Kuralları

3. Sınıf Yazım Kuralları

3. sınıf yazım kuralları, yanlışları, konu anlatımı, etkinlik ve çalışma kağıtları, test sayfaları konu özetleri pdf 2020-2021. Yazı bir iletişim aracı olmaklar birlikte kurallarını bilmek oldukça önemlidir. Hazırladığımız etkinlikte yazım kuralları konu özetleri, büyük harflerin kullanıldığı yerler yazımı karıştırılan sözcüklere yer verdik.

3. Sınıf Yazım Kuralları ve Yazım Yanlışları Konu Anlatımı

üçüncü sınıf yazım kuralları ve yazım yanlışı konu anlatımı ile başlamaktadır. Sözcükleri doğru olarak yazmayı ve okumayı sağlayan kurallara yazım kuralları denir. Sözcüklerin doğru yazılışlarını imla kılavuzuna bakarak öğrenebiliriz.

Yazım Kuralları Üçüncü Sınıf Büyük Harflerin Kullanıldığı Yerler

3. sınıf yazım kuralları büyük harflerin kullanıldığı yerler ait bilgiler şu şekildedir. Cümleler büyük harfle başlar. Şiirde dizeler büyük harfle başlar. Özel isimler büyük harfle başlar. Kurum ve kuruluş adlarının her sözcüğü büyük harfle başlar. Dergi, kitap ve gazete adlarının her sözcüğü büyük harfle başlar.

Yazım Kuralları Üçüncü Sınıf Ay ve Gün Adlarının Yazılışı

üçüncü sınıf yazım kuralları konusunda ay ve gün adlarının yazımına da yer verdik. Bu konu ile yazım kuralları test sayfalarımız da mevcuttur. Bilinen bir tarihi anlatan ay ve gün adları büyük harfle başlar. Örnek olarak 23 Nisan. Ay ve gün adları tek başlarına kullanıldıklarında küçük harfle başlar. Adnan’la pazar günü sinemaya gideceğiz.

Yazım Kuralları Sayıların Yazımı

üçüncü sınıf yazım kuralları konusunda sayıların yazımına da yer verdik. Birden fazla kelimeden oluşan sayılar ayrı yazılır. Üç bin dokuz yüz elli sekiz. Saat, para tutarı ve ölçü ile ilgili sayılarda rakam kullanılır. Örneğin; Pazardan 3 kilogram mandalina aldım. Sıra sayıları yazıyla ve rakamla gösterilebilir. Saatler ve dakikalar metin içinde yazıyla da yazılabilir.

Yazım Kuralları ‘‘de’’ nin yazımı

3. sınıf yazım kuralları etkinlik ile çalışmamızda yer alan de bağlacının yazım kuralı şu şekildedir. Ek olan ‘‘-de, -da, -ta, -te’’ getirildiği kelimeye bitişik yazılır. Bu ek çıkarılınca cümlenin anlamı bozulur. Kasım parkta oynuyor. Kelime olan ‘‘da / de’’ (bağlaç) kendinden önceki kelimeden ayrı yazılır. Hiçbir zaman ‘‘ta / te’’ biçiminde yazılmaz. Cümleden çıkarıldığında cümlenin anlamı bozulmaz.

Yazım Kuralları ‘‘ki’’ nin yazımı

üçüncü sınıf yazım kuralları etkinlik ile ki bağlacı kullanım alanlarına da yer verdik. Ek olan ‘‘-ki’’ getirildiği kelimeye bitişik yazılır. “Saksıdaki çiçekler çok güzel kokuyor.” Bağlaç olan ‘‘-ki’’ sözcükten ayrı yazılır. Cümleden çıkarıldığında cümlenin anlamı bozulmaz. “Bir şey biliyor ki konuşuyor.”

Youtube kanalımıza abone olarak konu anlatımlarından anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?