Soner Hoca'yı Takip Et..
4. Sınıf Türkçe (Harf Bilgisi – 2)

4. Sınıf Türkçe (Harf Bilgisi – 2)

4. sınıf harf bilgisi konu anlatımı, etkinlik ve çalışma kağıdı, ünlü ve ünsüz harfler değerlendirme etkinlikleri ve testi pdf 2021. İlk başta konu anlatımına yer verdik. Kısaca konu özeti ile temel bilgileri sunmaya çalıştık. Türkçe’de 21 sessiz, 8 sesli harf bulunuyor. Sesli harflere ünlü harfler, sessiz harflere ünsüz harfler de denir. Birinci olarak Ünlü harfler: ‘‘a, e, ı, i, o, ö, u, ü’’ harfleridir. Daha sonra Ünsüz harfler: ‘‘b, c, ç, d, f, g, ğ, h, j, k, l, m, n, p, r, s, ş, t, v, y, z’’ harfleridir. Ayrıca ünlü harfler, kalın ünlü ve ince ünlü harfler olarak iki gruba ayrılmaktadır. Kalın ünlü harfler ‘‘a, ı, o, u’’ harfleri, ince ünlü harfler ise ‘‘e, i, ö, ü’’ harfleridir.

4. Sınıf Harf Bilgisi Konu Anlatımı, Etkinlik ve Çalışma Kağıdı Pdf 2021

4. sınıf harf bilgisi konu anlatımı takiben etkinlik ve çalışma sayfaları hazırladık. Önce tabloda verilen sözcüklerdeki ünlü ve ünsüz harfleri bulma etkinliği yer alıyor. Örnek olarak televizyon sözcündeki ünlü harfler e,i,o ünsüz harfler ise t,l,v,z,y,n, harfleridir. Benzer olarak Aşağıdaki tabloda belirtilen harf özellikleri ile örnekteki gibi kelimeler yazma çalışmalarına yer verdik. Mesela :

4. sınıf harf bilgisi konu anlatımı
4. sınıf ses bilgisi etkinlikleri

Harf Bilgisi Değerlendirme ve Test

4. sınıf ses bilgisi değerlendirme ve test amaç kullanabiliriz. Özellikle konuyu kavrama yönelik değerlendirme etkinliklerine yer verdik. Örneğin Cümlelerdeki boşlukları verilen kelimelerden uygun olanları ile doldurma çalışması yer alıyor. Buna ek olarak verilen tanımlardan yola
çıkarak kutularda eksik harfleri bulunan kelimeleri bulma testi yer almakta. Eksik harfleri tamamlayalım. Mesela :

Harf bilgisi etkinlikleri 4. sınıf

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?