Soner Hoca'yı Takip Et..
3. Sınıf Noktalama İşaretleri – 1

3. Sınıf Noktalama İşaretleri – 1

Noktalama işaretleri 3. sınıf (2) konu anlatımı, etkinlikleri, çalışma sayfaları, ödev olarak kullanılabilir test sayfaları pdf. Türkçede toplam 13 tane noktalama işareti vardır. Bunlar arasında en çok kullanılanları ise nokta ve virgüldür. Vav şeklindeki ayraçlar ve eğik çizgiler ise en az kullanılan noktalama işaretleridir. 3. sınıflar için noktalama işaretleri konusunu örneklerle anlatmaya çalıştık.

Noktalama İşaretleri 3. sınıf (2) Etkinlik ve Çalışma Sayfaları

Her noktalama işaretinin birden fazla görevi vardır. Cümle içerisinde nerede ve nasıl kullanıldığına bağlı olarak görevleri değişebilir. Noktalama işaretleri konusunda sırasıyla nokta nedir, nerelerde kullanılır. Üçüncü sınıf noktalama konusu anlatımı. 3. Sınıf virgül, soru işareti, ünlem işareti, kesme işareti ve kısa çizgi konu anlatımı etkinlik ve çalışma sayfaları.

Noktalama İşaretleri Üçüncü Sınıf Nokta Anlatımı ve Etkinlik

Tamamlanmış cümlelerin sonuna nokta konulur. “Sinan annesine yardım ediyor.” Saat ve dakikayı birbirinden ayırmak için nokta konulur. “Saat 19.27’de uçağım kalkıyor.” İçinde küçük harf bulunan kısaltmalardan sonra nokta konulur. ” Dr. Serhan Şaşkın annesini tedavi etti.” Sıra bildiren sayıların sonuna nokta konulur. “Elif koşu yarışında 4. oldu.” Noktalama işaretleri konun anlatımı takip 3. sınıf (2) etkinlik sayfalarımız ve çalışma kağıtlarımız mevcuttur. Karışık olarak verilmiş sözcüklerden cümle oluşturup yazalım. Cümlelere uygun noktalama işaretlerini koyma etkinlikleri.

Noktalama İşareti Virgül Anlatımı ve Etkinlik

3. sınıf noktalama işaretlerinden virgül konu anlatımı ve etkinlikleri.  Virgül, cümle içerisindeki sıfat ve zamir gibi aynı göreve sahip kelimeleri birbirinden ayırmak için kullanılır. Eş görevli sözcüklerin arasına konur. Kırtasiyeden kalem, silgi, açacak ve kalem kutusu aldım. Seslenme ve hitaplardan sonra konur. Sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için konur. Uzun cümlelerde cümlenin başındaki kelime grubundan sonra konur.

Soru İşareti Anlatımı ve Etkinlik

Soru bildiren cümlelerin sonuna soru işareti konulur. Noktalama işarekleri konusuna dahil olan Soru işareti üçüncü sınıf örnekleri şu şekildedir. Kaç yaşındasın? Nereye koşuyorsun? Cümle sonlarına uygun noktalama işareti koyalım. Soru işareti koyduklarımızın başındaki şekli maviye boyama etkinlikleri. Aşağıdaki cümleleri soru cümlesine çevirmek için boş bırakılan yerlere gelmesi gereken kelimeleri yazma çalışmaları.

Noktalama İşareti Ünlem Anlatımı ve Etkinlik

Noktalama işaretleri 3. sınıf (2) etkinliğimize ter alan ünlem işaretine konu anlatımı ile başlıyoruz. Sevinç, beğenme, acı, korku gibi duyguları anlatan cümlelerin sonuna ünlem işareti konur. Örnek: Yaşasın, gökkuşağı çıktı!

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?