Soner Hoca'yı Takip Et..
Bilsem (Şifreleme) – 1

Bilsem (Şifreleme) – 1

Bilsem şifreleme etkinliklerimize hoş geldiniz. Çalışmalarımız tamamen özgün olup yoğun emek harcanarak hazırlanmıştır. Bu çalışmamızda şifreleme nedir, bilsemde hangi etkinliklere yer verilir bunları öğreneceğiz. Yapılan kodların, şifrelerin ve gizli mesajların matematiksel bilimidir. İlkeyi bulma ve uygulama işlemidir. Bireylerin zihinsel becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Harf, sözcük veya şekillerden oluşturulan, belli bir kurala dayalı sıralama veya eşleştirme türüdür. Bilsem etkinliklerinde şifreleme türü sorular oldukça sorulmaktadır. -Şifrelemede şifreleme, bilgiyi kodlama işlemidir. Bu işlem, düz metin olarak bilinen bilgilerin orijinal sunumunu, şifreleme metni olarak bilinen alternatif bir forma dönüştürür. Yalnızca yetkili taraflar şifreli metni düz metne dönüştürebilir ve orijinal bilgilere erişebilir.

Bilsem Şifreleme Nasıl Yapılır?

Bu tür Sorular Yapılan kodların, şifrelerin ve gizli mesajların matematiksel bilimidir. İlkeyi bulma ve uygulama işlemidir. Bireylerin zihinsel becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Harf, sözcük veya şekillerden oluşturulan, belli bir kurala dayalı sıralama veya eşleştirme türüdür. ÖRNEK SORU Verilen soruda, sözcükler grubunda TAY ve TYA sözcüklerinin birinci harfleri aynıdır. Dolasıyla sayısal eşleştirme bölümünde aynı rakamla başlayan 1 olduğundan T harfi 1 ile şifrelenmiştir. Sayılar ve harflerle şifreler oluşturularak oluşan benzer sorular bilim sanat merkezi çıkmış sınav soruları içinde bulunmaktadır.Bu tarz sorularda çocuklarımızın şifreleme,mantık kurma ve dikkat becerilerini ortaya koyar.Her harfin farklı sayılarla ilişkilendirilmesi gerekir.Soru örneklerinde sayı yerine şekil veya simgelerde kullanılabilmektedir.Soru içerisinde harfin simgesi verilmese de şifrenin tamamını bulmak mümkündür.

Bilsem Şifreleme Soruları

Bilsem şifreleme soruları düz bir metni çeşitli dönüşümler kullanarak kişilerce anlaşılmaz bir hale getirme işlemidir. Şifreleme sorularını cevaplandırma ilgili çeşitli teknikler vardır. Bunlardan biri yerine koyma tekniğidir. Bu teknik ile düz bir metindeki harflerin yerine başka harfler, semboller ya da sayılar, semboller koyarak yapılan şifreleme türüdür. Şifreleme sorularında bireyin gelişmesi amaçlanmaktadır. Sözcükler ve sayılar arasında kurulan ilişkiye dayalı sorulan sorular en sık olanıdır.

Bilsem ile ilgili çalışmalarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?